7 Tempat Menarik di Penang – Destinasi Percutian Menarik

Ada ke tempat menarik di Penang? Jawapanya memang banyak tempat tarikan yang anda boleh pergi jika anda ke sini. Ianya memang menjanjikan 1001 keunikan dan kecantikan. Lagi-lagi Penang ataupun Pulau Pinang merupakan tempat tinggalan British yang unik yang telah dijanjikan pusat pentadbiran satu ketika dahulu. Oleh sebab itu, ianya menjadikan tempat ini sebagai satu tempat yang unik dan mempunyai daya tarikannya yang tersendiri.

Untuk anda yang ingin bercuti atau melancong ke sini, banyak keunikan yang anda boleh pergi. Alang-alang sudah sampai ke utara Malaysia ini, memang kami galakkan untuk anda lihat juga apa yang ada di Kedah dan juga di Perak. Kedua-dua tempat ini pun tidak kurang menariknya dan mempunyai daya tarikan yang tersendiri. Apapun teruskan rancang perjalanan anda dan jika nak travel yang memakan masa berhari-hari ini, memang kami galakkan untuk anda lihat semula item penting yang anda perlu bawa untuk travel agar memudahkan anda setiap masa.

Rancang Perjalanan Anda – Pilih Penginapan Yang Betul

Memang kami galakkan anda untuk merancang penginapan anda dengan betul. Kami galakkan untuk anda buat tempahan awal agar agar memudahkan penginapan anda. Kalau anda tempah hotel awal memang memudahkan perjalanan anda dan tidak perlu untuk bersusah payan untuk menempah penginapan yang sesuai dengan apa yang anda mahukan. Untuk membuat tempahan penginapan anda, apa yang penting adalah anda memilih hotel yang terbaik berdasarkan kepada masa dan juga harga serta promosi yang diberikan. Kami galakkan anda untuk memilih hotel dengan Trivago untuk mendapatkan deal hotel pilihan terbaik berdasarkan kepada harga dan promosi yang sedang berlangsung.

Selepas itu, bolehlah dapatkan deal-dela hotel terbaik dan memang memudahkan anda untuk memilih tempat penginapan terbaik. Bila dah ada penginapan, lebih mudah perjalanan anda untuk pergi ke tempat-tempat yang menarik di Peneng walaupun pada waktu malam.

Destinasi Unik di Peneng – Tempat Wajib Pergi Kalau Travel ke Sini

Apabila dan selesai bab penginapan, barulah pergi ke tempat dan destinasi yang ingin dituju. Barulah perjalanan anda akan lebih berbaloi dan mudah. Berikut adalah antara beberapa tarikan utama yang anda boleh pergi jika anda ke Pulau Pinang;

#1 Taman Haiwan

Jika anda ada anak-anak, memang kami galakkan untuk anda ke taman-taman yang kami sebutkan ini. Jarang dapat melihat kuda secara ‘live’, kalau nak lihat dan tunggang sekali kuda tersebut, boleh pergi ke Countryside Stables. Ianya terletak di Jalan Sungai Burung, Balik Pulau. Di sini anda dapat melihat pelbagai jenis speasisi kuda dan memang memberikan penglaman menarik kepada anak anda.

#2 Taman Rama-Rama

Juga taman rama-rama yang menjanjikan pelbagai speasis rama-rama. Jangan lepaskan peluang ke kedua-dua tempat ini jika anda ke negeri ini.

#3 Bukit Bendera

Bukit Bendera pun antara tempat yang menarik yang anda boleh pergi. Ianya adalah kawasan tanah tinggi dan menjanjikan keunikan yang menarik. Jadi, apa yang menariknya Bukit Bendera ini? Anda boleh melihat pemandangan Pulau Pinang dari atas Bukit Bendera. Ianya jarang dapat dilakukan dan yang lebih menarik lagi, anda boleh memilih untuk sampai ke puncak dengan menggunakan kereta api. Kalau anda sekadar nak bersantai-santai pun tiada masalah kerana memang banyak perkara yang anda boleh lakukan walaupun sekadar bersantai-santi di Bukit Bendera. Antara perkara atau aktiviti lain adalah, anda boleh ke Owl Museum untuk melihat burung hantu. Memang satu tempat yang berbaloi untuk anda pergi.

#4 Tempat Bersejarah – Muzium

Tidak semua orang mahu ke tempat bersejarah, tetapi kalau anda ingin nak tahu dan pergi ke tempat bersejarah yang ada di sini, ada 2 tempat yang kami cadangkan untuk anda pergi. Antaranya adalah di Muzium Perang dan Rumah P Ramlee. Boleh ke 2 tempat ini jika anda ingin ke Penang.

#6 Penang Escape Theme Park – Peminat aktiviti lasak

Pulau Pinang pun mempunyai tempat untuk melakukan aktiviti lasak di sini. Kalau anda peminat sukan dan aktiviti lasak serta inginkan pelbagai aktiviti lasak, boleh ke Escape Theme Park. Banyak perkara yang anda boleh lakukan di sini dan antara destinasi dan tempat unik yang menarik di negeri ini.

#7 Air Terjun – Air Taman Rimba Teluk Bahang

Penang pun mempunyai air terjun yang tersendiri. Nak info lanjut boleh ke Air Terjun Teluk Bahang yang pada kami sangat menarik untuk mereka yang inginkan tempat rekreasi unik dan menarik.

Jom cuti-cuti Malaysia di Sini

Ya, jom ke Penang, kerana banyak destinasi percutian menarik di Pulau Pinang yang anda boleh pergi untuk pelbagai aktiviti menarik yang anda boleh lakukan di sana. Jom cuti-cuti Malaysia dan lihat destinasi menarik yang ada di Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *