3 Tempat Menarik di Kudat – Wajib Pergi Kalau Ke Sabah

Kudat merupakan antara tempat yang unik yang ada di Sabah. Khusus untuk anda pada kali ini, kami ingin memberikan beberapa info berkenaan dengan tempat menarik di Kudat yang merupakan antara tempat yang anda boleh pergi untuk bercuti dan melancong. Alang-alang travel tu, bolehlah pergi ke sini dan lihat sendiri apa yang menarik di Kudat, Sabah ini.

Kalau anda masih lagi dalam fasa survey tempat menarik di Sabah, boleh tengok beberpa pilihan di SINI. Ianya adalah kompilasi tempat menarik yang ada di sini dan juga tempat makan menarik di SINI. Sabah memang mempunyai keunikan yang tersendiri dan selain dariapda Kudat ini, ada beberapa tempat lain yang kami rekemen untuk anda lihat sendiri dan survey alang-alang kalau anda datang ke sini. Boleh tengok beberapa pilihan yang ada di sini untuk anda lihat sama ada berbaloi untuk anda pergi.

1 Tempat Menarik di Kundasang
2 Tempat Menarik di Tawau
3 Sandakan – Lihat apa yang unik di SINI

Tengok beberapa tempat ini dan nescaya anda tidak akan menyesal untuk menghabiskan percutian anda sama ada hujung minggu ataupun cuti sekolah anda di sini. Yang penting kalau anda nak travel ke sini, kami rekemen untuk anda book hotel siap-siap dan dapatkan tiket flight. Kami ada kongsikan cara dan tips untuk dapatkan hotel dan tikel kapal terbang di artikel yang kami kongsikan di atas. Boleh dapatkan tips tersebut.

Apa Yang Menarik di Kudat

Kami akan kongiskan apa yang menarik di Kudat untuk anda pergi dan lihat. Kalau anda ke sini, boleh lihat beberapa tempat menarik ini.

#1 Tanjung Simpang Mengayau

Ini adalah antara tempat yang wajib anda pergi kalau anda ke Kudat. Ianya memunyai banyak kemudahan yang baik seperti chalet dan lain-lain kemudahan untuk rekreasi dan yang pastinya, jangan lepaskan peluang anda kalau anda datang ke sini. Ianya mempunyai keunikan pantai yang menarik dan sesuai kalau anda ingin menghabiskan masa anda untuk bercuti di sini. Jika anda berada di pekan Kudat, ianya mengambil masa sehingga 23KM untuk sampai ke tempat ini.

Kalau anda menggunakan kenderaan sendiri boleh gunakan aplikasi Wave ataupun Google Maps untuk sampai ke sini. Ianya lebih mudah, kalau tidak pun, ada banyak pilihan jalan untuk anda ke sini. Dah alang-alang sampai ke sini, kami rekemen untuk anda menginap walaupun satu malam di sini dan lihat sendiri keindahan tempat ini.

#2 Kilang Membuat Gong

Nak lihat macam mana gong dihasilkan dan juga untuk cenderahti untuk dibawa ke tempat anda, boleh ke sini dan lihat sendiri tempat ini. Untuk sampai ke sini, anda perlu memandu sehingga 37KM dan kalau anda tinggl lama di Kudat, boleh ambil masa untuk ke sini dan lihat apa yang menarik yang ada di sini.

#3 Shopping di Pekan Kudat

Peminat shopping, pergi ke pekan ini dan lihat barangan yang dijual oleh orang tempatan. Belilah beberapa item untuk berikan peluang pendapatan untuk orang tempatan. Apa yang menarik di sini, tentunya hasil laut yang anda boleh dapatkan pada harga yang menarik dan terbaik. Boleh shopping di sini sebelum anda pergi ke Kilang Gong ataupun Tanjung Simpang Mengayau. Manfaatkan masa anda di sini ye.

Ini 3 tempat terbaik yang anda boleh pergi kalau anda ke sini. Manfaatkan masa anda di sini dan lihat apa yang berbaloi untuk anda lakukan di sini. Pastikan anda manfaatkan masa anda dan gunakan semua peluang yang ada untuk menikmati masa anda di sini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *