Tempat Menarik di Kota Belud – 2 Tempat Wajib Pergi

Sabah memang mempunyai daya tarikan yang tersendiri dan antara destinasi terbaik yang anda boleh pergi kalau anda nak melancong di Malaysia. Nasihat kami, sebelum anda pergi melancong ke luar negara yang memakan belanja yang mahal tu, baik anda pergi dahulu ke destinasi yang menarik yang ada di Malaysia. Semestinya adalah Sabah yang merupakan antara tarikan yang popular dengan keunikan yang tersendiri. Tetapi, pada kali ini, kami akan berikan beberapa info berkenaan dengan tempat menarik di Kota Belud yang anda wajib pergi.

Beberapa tips untuk anda kalau anda nak melancong, tengok review kami berkenaan dengan tempat-tempat berikut. Pastinya berbaloi untuk anda pergi dan melancong di sana nanti. Tengok beberapa destinasi terbaik yang ada di Sabah dan beberapa tempat yang ada sini. Boleh tengok beberapa destinasi di bawah ini;

1 Apa yang menarik di Kota Kinabalu – Tengok SINI
2 Kundasang – wajib pergi untuk rasa suasana menarik
3 Kudat – Terbaik untuk anda pergi

Jangan lupa untuk anda lihat tempat penginapan yang wajib untuk anda pergi kalau anda ke sini nanti. Boleh tengok artikel di atas untuk lihat tempat penginapan terbaik yang kami boleh cadangkan kalau anda nak ke sini nanti. Ini adalah antara beberapa tempat terbaik yang anda boleh pergi kalau anda ke sini. Juga tikel kapal terbang, boleh ke laman web yang kami cadangkan di atas kalau anda ke Sabah terutama kalau anda datang dari semenanjung. Apapun, manfaatkan masa anda di sini untuk pengalaman yang lebih menarik dan terbaik.

Apa Yang Menarik di Kota Belud

#1 Polumpung Melangkap Camp Site

Ini adalah antara destinasi kalau anda ke sini. Boleh ke Polumpung Melangkap Camp site yang mempunyai keunikan yang tersendiri terutama kalau anda ke sini nanti. Tempat ini terletak kira-kira 29KM sehingga 30KM dari pekan Kota Belud. Untuk akses ke sini pun tidak susah dan anda boleh menggunakan pengangkutan awam kalau anda ke sini. Memang terbaik dan mempunyai keunikan yang tersendiri kalau anda ke sini nanti.

Apa yang anda boleh lakukan di sini? Bersukan, berkhemah dan melakukan pelbagai aktiviti lain seperti barbeque dan juga mandi-manda. Pastinya, anda boleh melakukan pelbagai aktivit bersama keluarga anda di sini nanti.

Untuk berkhemah, kami galakkan untuk anda dapatkan alatan perkhemahan di SINI. Lebih baik membawa peralatan dan khemah sendiri kerana khemah yang disediakan oleh pihak pengurusan adalah sangat terhad. Juga peralatan perkhemahan lain yang anda boleh dapatkan di Lazada. Pada kami, sediakan siap-siap apa yang anda perlukan. Dapatkan sekali alatan memancing kalau anda ke sini. Ambil masa untuk anda memancing dan mendapatkan ikan-ikan yang sedap di sini nanti.

Cuaca pada waktu malam juga sangat sejuk dan adalah lebih baik untuk anda gunakan baju sejuk pada waktu malam nanti. Kena siapkan awal-awal agar anda tidak kesejukan nanti. Juga boleh baca artikel kami berkenaan dengan peralatan penting ketika travel di SINI.

#2 Gunung Nungkok

Kepada yang meminati aktiviti pendakian, apa salahnya untuk anda pergi ke Gunung Nungkok. Mungkin ramai yang pernah menawan Gunung Kinabalu, tetapi tidak ramai yang menawan Gunung Nungkok ini. Tiada salah kalau anda ambil masa anda dan ke sini untuk menawan gunung ini. Ianya sesuai kepada sesiapa yang ingin mendaki gunung ini dan memang meminati sukan ekstream ini.

Apapun, ini adalah antara beberapa tempat terbaik yang anda boleh pergi kalau anda ke Kota Belud. Manfaatkan masa anda kalau anda ke sini dan memang ianya menjanjikan pengalaman yang menarik di sini nanti. Jangan lupa untuk anda pergi ke tempat makan menarik di Kota Belud juga.

1 Comment


  1. // Reply

    Saya kurang minat aktiviti lasak tapi kalau layan nature memang best hihi. InsyaAllah soon boleh plan ke Sabah, mana tau sampai rezeki kan.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *