3 Tempat Menarik di Butterworth Penang

Apa tempat menarik di Butterworth yang berbaloi untuk anda pergi? Butterworth memang menjanjikan satu suasana unik dan tempat ini sendiri memang adalah tarikan di Penang. Banyak aktiviti yang anda boleh lakukan di sini sama ada honeymoon ataupun aktiviti bersama keluarga.

Malaysia pun sekarang ini sudah ada banyak tempat-tempat menarik yang anda boleh pergi yang menjanjikan pelbagai kelainan. Memang perlancongan di dalam negara pun sesuatu yang tidak asing lagi sekarang ini. Cuma, bila dilihat tempat menarik yang anda di Penang ini, memang tidak tumpah Melaka. Seperti Melaka, Penang juga banyak tarikan menarik dalam sudut sejarah dan juga keunikan bangunan, budaya dan makanan yang ada di sini. Kalau anda nak ke ada peluang ke Melaka, memang digalakkan untuk anda cuba ke sana dan nikmati sendiri kelainan Melaka.

Rancang Perjalanan Anda Untuk Percutian Lebih Menarik

Kami memang menggalakkan anda untuk merancang percutian anda agar ianya menjadi lebih menarik dan teratur. Apabila ianya teratur, memang lebih mudah untuk menikmati percutian anda. Yang paling penting sekali adalah penginapan anda. Sama ada anda mahu tunggal di hotel Butterworth ataupun pilihan lain adalah homestay. Memang pilihan di tangan anda untuk dapatkan percutian yang lebih berbaloi dan bermakna. Juga tempat makan menarik di Butterworth. Kalau dah tahu nak makan di mana, memang memudahkan anda untuk membuat pilihan tempat makan ketika di sini nanti.

Untuk hotel, kami galakkan anda dapatkan deal hotel terbaik di Agoda. Apa yang menarik dengan Agoda ini, ianya akan filter hotel terbaik yang anda mahukan berdasarkan kepada tarikh dan tempat yang anda ingin tuju. Tak perlu membandingkan 3 atau 4 tempat, semuanya anda boleh lakukan didalam 1 laman web sahaja. Sememangnya Agoda adalah pilihan terbaik kepada mereka yang ingikan deal terbaik untuk perjalanan percutian.

Tempat Menarik dan Unik di Butterworth

#1 Char Kuer Tiew – Telur Ayam Di Basuh

Tempat ini memang tidak asing lagi, kalau anda menginap di Butterworth, memang digalakkan untuk anda mencuba tempat ini. Tagline ini agak unik dan memang merupakan tempat makan di Butterworth terbaik untuk anda cuba rasa dan alami. Tempat ini dibuka daripada pukul 5 petang sehingga ke pukul 3 pagi dan memang sentiasa penuh dengan pengunjung. Cara nak akses ke tempat ini pun tidak susah kerana ianya terletak hanya bersebelahan dengan lebihraya utara selatan. Apapun, sangat berbaloi untuk anda cuba dan rasai tempat makan ini.

#2 Rope Walk Taman Selat

Merupakan tempat membeli belah menarik yang serupa dengan Wakaf Che Yah di Kelantan. Banyak barangan yang anda boleh beli dan dapatkan di sini daripada baju juga makanan tradisional menarik. Memang anda boleh ke sini dan lihat apa barangan yang anda boleh beli di sini.

#3 Naik Feri ke Georgetown

Alang-alang melancong tu, cuba alami kemeriahan suasana laut di Pulau Pinang. Anda boleh naik feri untuk ke Georgetown daripada Butterworth. Walaupun ada jalan lain seperti jalan darat, tetapi, alang-alang dah melancong, boleh naik feri dan lihat sendiri pemandangan cantik di ketika dalam perjalanan. Memang sangat-sangat berbaloi untuk anda cuba sendiri.

Jom Cuti-Cuti Di Butterworth

Banyak lagi tempat menarik di Butterworth ini, apapun, ini adalah antara beberapa tempat yang anda boleh pergi untuk menikmati suasana perjalanan di Pulau Pinang. Manfaatkan sebaiknya waktu anda di sini untuk percutian yang lebih menarik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *