Hotel Bajet dan Murah di Gambang

Destinasi percutian kali ini adalah dengan memilih hotel bajet di Gambang, Kuantan. Pertama sekali sampai Gambang, ingatkan hanya bandar kecil rupanya agak maju dan menarik bandar Gambang ini. Apapun, kali ini saya nak berikan sedikit ulasan percutian ke Gambang dan harap ulasan ini memberi manfaat kepada anda tentang hotel murah di Gambang dan juga aktiviti menarik berdekatan dengan Taman Tema Gambang Resort City.

gambang water park

Gambang agak unik, bukan kerana tempatnya yang merupakan daya tarikan pelancong, tetapi tempat yang strategik kerana mempunyai Universiti Malaysia Pahang di dalamnya. Juga tidak jauh dengan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia kampus Pahang. Lagi menarik, tak jauh pula dengan kawasan perindustrian Gebeng. Taman Tema Gambang Resort City pun baru dibuka, memang nampak Gambang ini akan meningkat naik pada masa akan datang.

Juga ada Bukit Gambang Safari Park untuk melihat haiwan-haiwan unik di sini. Memang budak-budak suka la tempat ni.

Apapun, kali ini saya nak berikan review berkenaan dengan aktiviti jalan-jalan kali ini, kami menginap di Carrabian Bay Resort Gambang Resort City yang terletak tidak jauh daripada daripada Gambang Waterpark. Kriteria pemilihan hotel saya pastinya hotel mampu milik dan bagus serta kualiti terjamin. Sebenarnya banyak hotel yang mampu milik di Gambang ni, tetapi yang bagus dengan kualiti servis yang OK tu kena pilih betul-betul. Boleh book hotel yang sama di SINI.

Apa yang bagus berkenaan dengan Gambang Guest House ini?

Kalau boleh nak yang strategik, dekat dengan semua tempat, kalau boleh nak dekat dengan taman tema air ni. Hotel ini antara yang sesuai.

Seperti artikel -artikel lain, saya selalu mengingatkan yang pengunjung untuk menempah hotel melalui Trivago atau laman web lain sepertinya. Telah jadi banyak kali terutama hotel yang kecil-kecil, booking kita tidak direkodkan menyebabkan perkara yang sangat malang. Terpaksa tunggu beberapa jam hanya untuk check in. Trivago.com adalah antara laman yang bagus dan dipercayai untuk book hotel percutian anda. Apapun sebagai alternatif, saya rekemen anda lihat senarai hotel lain Gambang di SINI.

Cara pemilihan Hotel

Agoda Review

Ada banyak cara atau alternatif lain untuk memilih hotel Bajet dan Murah di Cameron Highland ini. Caranya adalah, tentukan berapa bajet anda dan cuba nilaikan setiap review dengan harga yang paling murah. Sebaiknya cari review yang atas 7 dengan harga yang paling murah. Trivago memang best sebab reviewer pun jujur dan ikhlas dari review, terpulang pada anda sahaja sama ada nak atau tak nak.

Jangan lupa untuk rancang perjalanan anda, semoga yang terbaik dan selamat bercuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *