Resort di Port Dickson bawah RM150

Kali ini saya nak berikan sedikit review berkenaan dengan Resort di Port Dickson bawah RM150 yang anda patut pergi jika ke PD. Jika anda ke sini, banyak respot yang bagus dan murah-murah yang terdapat di sini. Tetapi artikel pada kali ini saya nak focus pada resort bagus dengan harga mampu milik yang berbaloi untuk anda pergi. Lagipun memang PD ini terkenal sebagai satu destinasi popular sama ada pelancong dalam mahupun luar negara.

Akses ke PD

Tak susah untuk kita akses. Banyak cara antaranya dengan bas, juga kemudahan seperti Lebih Raya Utara Selatan memang membantu untuk akses ke PD. Jadi, kalau nak ke PD, gunakan aplikasi Waze untuk ke tempat-tempat menarik di PD yang akan saya cadang nanti. Untuk lebih memudahkan anda, jangan lupa anda pun boleh menggunakan khidmat Uber apabila tiba di sini untuk ke destinasi menarik yang anda inginkan. Ianya adalah salah satu alternatif terbaik untuk berjalan-jalan di sini.

pantai port dickson

Penginapan di Port Dickson

Banyak pilihan Resort di PD, yang boleh anda pilih, saya cadang untuk anda menginap di The Grand Beach. Lokasi tempat ini yang terletak berhampiran dengan pantai PD memang memudahkan kami sekeluarga bercuti di PD. Memang sesuai jika anda ingin ke PD dan melancong ke sini, memang saya rekemen tempat ini sangat-sangat. Ianya lengkap dengan kemudahan asas yang baik seperti wifi, internet dan lain-lain. Yang paling penting sekali adalah harganya yang berpatutan dan kemudahan yang baik. Boleh lihat SINI untuk harga terkini The Grand Beach Resort.

Sebagai alternatif, anda juga boleh mencari tempat penginapan lain di PD di SINI. Banyak pilihan resort sama ada yang mahal ataupun yang murah di Port Dickson. Apapun, jika anda ada urusan di PD, saya cadang untuk anda membuat tempahan hotel ataupun resort menggunakan laman seperti trivago.comĀ atau laman lain kerana kadangkala jika tempahan di buat secara terus dengan pemilik hotel, tempahan anda tidak direkodkan. Jika tempahan dibuat menggunakan trivago.com, lebih selamat kerana anda mempunyai bukti hitam putih. Apapun, banyak pilihan hotel di Seremban.

Jika anda ke PD, jangan lepaskan peluang untuk pergi dan melihat sendiri tempat-tempat menarik di Port Dickson. Banyak tempat-tempat menarik yang anda boleh pergi apabila anda ke sini.

Baca Tempat Menarik yang ada di Port Dickson

Jika diberi pilihan sama ada homestay atau resort di sini, saya lebih memilih resort untuk menginap di Port Dickson kerana booking melalui Trivago adalah lebih selamat dan terjamin. Lagipun memang banyak pilihan hotel bajet untuk anda pilih sebagai destinasi percutian anda. Apapun terpulang kepada pilihan masing-masing.

Apapun selamat menginap di PD. Harapnya hotel bajet di sini yang saya cadangkan tadi memang berbaloi untuk anda pergi dan menginap di Port Dickson, Negeri Sembilan. Tertumana sekali pantai Teluk Kemang.

Apapun jangan lepaskan peluang anda untuk melancong dan melihat tempat-tempat menarik lain yang ada di Malaysia. Melancong dalam negara pun seronok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *