Chalet Murah di Port Dickson Bawah Rm150

Kali ini saya nak berikan sedikit review berkenaan dengan Chalet Murah di Port Dickson bawah RM150 yang anda patut pergi jika ke PPD. Jika anda ke sini, banyak chalet atau resort yang bagus dan murah-murah yang terdapat di sini. Tetapi artikel pada kali ini saya nak focus pada resort-resort dan tempat percutian yang berbaloi untuk anda pergi jika anda ke sini kerana Port Dickson adalah antara destinasi menarik di Negeri Sembilan.

pantai port dickson

Penginapan Chalet Murah di PD

Banyak resort ataupun chalet bajet dan murah yang terdapat di Port Dickson. Ianya memang menjanjikan satu destinasi percutian yang menarik kerana pantainya yang bersih sentiasa menjadi satu tarikan pelancong. Jika anda ke PD, saya cadang untuk anda menginap di The Grand Beach Resort yang merupakan salah satu tempat penginapan yang menarik. Lengkap dengan kemudahan asas seperti kolam renang, tempat mandi, parking dan paling penting sekali adalah harganya yang pada saya merupakan chalet ataupun resort yang mampu milik. Boleh lihat harga terkini The Grand Beach Resort dan senarai hotel di SINI. Sememangnya berbaloi untuk anda pergi dan menginap di sini.

Sebagai alternatif, banyak lagi resort atau chalet lain di Negeri Sembilan yang menarik yang anda boleh pergi. Untuk melihat resort lain di PD, Negeri Sembilan dengan harga promosi yang ditawarkan, saya cadangkan anda lihat di trivago.com INI. Banyak resort yang ditawarkan beserta kemudahan yang menarik.

Apapun, saya cadang untuk anda membuat tempahan hotel menggunakan laman seperti trivago.com atau laman lain kerana kadangkala jika tempahan di buat secara terus dengan pemilik hotel, tempahan anda tidak direkodkan. Jika tempahan dibuat menggunakan laman seperti ini, lebih selamat kerana anda mempunyai bukti hitam putih. Apapun, banyak pilihan hotel di Resort atau chalet di yang ada di tempat tarikan pelancong utama di Negeri Sembilan ini jika anda menempah dengan Trivago atau laman lain.

Saya lebih prefer untuk menginap di chalet berbanding dengan homestay di Port Dickson kerana chalet memberikan lebih banyak kemudahan dan yang paling penting, anda boleh menempah chalet dengan menggunakan laman seperti trivago ini.

Aktiviti Ketika Berada di Sini

Apa aktiviti yang anda boleh buat di PD, memang tidak lain, anda bolehlah bermain dan bermandi-manda di tepi pantai ini. Banyak aktiviti yang anda boleh lakukan dan yang paling penting adalah pengalaman bercuti di sini memang terbaik.

Anda boleh bermain layang-layang di tepi pantai kerana inilah masanya yang paling sesuai untuk bermain layang-layang di sini. Boleh beli layang-layang siap-siap di SINI

Antara aktiviti lain yang anda boleh lakukan adalah seperti berbarbeque ataupun memancing, peralatan semua boleh beli siap-siap di SINI.

Saya cadangkan untuk anda baca artikle Tempat Menarik Mesti Pergi di Port Dickson ini untuk lebih banyak info dan tempat yang boleh anda pergi di PD ini.

Negeri Sembilan menjanjikan banyak tempat menarik dan resort yang menarik untuk anda pergi. Apapun melancong dalam negara juga tidak kurang menarik. Terutama PD kerana memang tidak dinafikan, terdapat banyak chalet murah di sini.

Apapun selamat menginap dan bercuti di Negeri Sembilan. Jika terdapat sebarang persoalan yang ingin dikemukakan, bolehlah berikan di bahagian komen.

10 Comments


  1. // Reply

   boleh2 tak ada masalah, PD memang best kalau pergi.


 1. // Reply

  Hai sya fara..sya tengah cari tempat utk reunion ngan kwn2 sya utk 3hari 2malam..bape harga ya..


  1. // Reply

   Bergantung kepada tempat yang cik cari, tiada masalah untuk cuba dapatkan maklumat lanjut.


 2. // Reply

  murah ke hotel ney..bawah RM150..tapi search harga mahal jek..


  1. // Reply

   Ada je yang murah kalau cari betul-betul.


 3. // Reply

  Bln 9 ni plan nk gi ngan family.. Blh recommend kn chalet 2 @ 3 bilik utk 3 hari 2 mlm ..


 4. // Reply

  looking for cheap n clean chalet for 9 adults n 1 child on 1st dec to 3rd dec at port dickson…pls check and revert


 5. // Reply

  Mcm mna Nak booking ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *