Tempat Menarik di Kulim untuk dilawati

Banyak tempat menarik di Kulim untuk anda pergi dan lawati. Kulim mempunyai keunikan yang tersendiri juga sebuah bandar yang sedang membangun terutamanya selepas wujudnya Kulim Hi-Tech yang merupakan satu hub industri. Apapun, kalau anda sedang mencari tempat menarik di Kulim ataupun tempat makan menarik di Kulim, pada artikel kali ini, kami akan rekemen beberapa tempat yang menarik untuk anda pergi dan lawati. Alang-alang dah sampai Kulim ini anda boleh pergi lagi dapatkan info tempat menarik di Kedah dan selain itu juga, boleh tengok-tengok beberapa destinasi perlancongan di Penang.

Sama ada anda melancong, ataupun pergi interview atau apa juga perkara, di sini kami nak rekemen beberapa tempat menarik yang anda boleh pergi. Apapun, jadikan perjalanan anda di Kulim sesuatu yang menyeronokkan dan memberi ingatan untuk jangka panjang.

Penginapan di Kulim – Hotel murah di Kulim ataupun Homestay di Kulim

Kalau anda nak jadikan penginapan, ada banyak pilihan di Kulim. Anda boleh memilih untuk menginap di hotel murah sekitar Kulim, Kedah ataupun homestay di Kulim. Kami di Asuakvi lebih mencadangkan untuk anda menginap di hotel kerana ianya lebih mudah dan berbaloi. Tempahan hotel boleh dilakukan secara online dan yang lebih menarik lagi adalah, anda boleh terus membuat tempahan melalui laman Trivago.

Trivago merupakan laman yang dah filter siap-siap hotel yang berikan deal terbaik di kawasan yang anda ingin pergi. Taip sahaja anda nak ke mana, Trivago akan bawa anda ke kawasan ataupun hotel terbaik di tempat yang anda nak tuju. Menarik bukan. Boleh lihat info berkenaan dengan hotel Trivago DI SINI.

Kalau menggunakan hotel, anda dapat melihat feedback daripada bekas penginap di hotel tersebut tentang bagaimana keadaan hotel di sana. Ya, ianya pastinya memberikan sedikit gambaran berkenaan dengan keadaan hotel tersebut. Anda boleh memilih untuk menginap di hotel tersebut ataupun tidak.

Tempat Menarik di Kulim

Kulim ada tempat menarik yang anda boleh pergi, juga tempat makan yang menarik di sini pun memang mempunyai keunikan yang tersendiri. Apa yang menarik di Kulim, kami senaraikan 5 tarikan di Kulim untuk anda pergi dan lawati.

#1 Taman Kulim Hi Tech

Ianya sebuah taman yang terletak berdekatan dengan Kulim Hi Tech. Anda boleh ke sini untuk beriadah dan banyak facilities di sini yang anda boleh gunakan. Memanglah terbaik dan kalau nak ke sini, saya cadangkan untuk anda beli je makanan siap-siap dan makan di sini. Memang menarik dan menyeronokkan.

#2 Taman Rekreasi Air Terjun Junjung

Kalau mahukan aktiviti yang menarik lain, tidak jauh daripada Kulim ada keunikan yang tersendiri. Ada Air Terjun Junjung yang pada saya merupakan keindahan semula jadi yang unik di sini. Kalau mahukan aktiviti yang menarik dan meneroka keindahan dan kecantikan air terjun di sini, memang saya galakkan untuk anda nikmati sendiri suasana di sini.

#3 Taman Tasik Kulim

Tidak lupa juga taman tasik Kulim yang merupakan antara tarikan di sini. Memang berbaloi untuk anda pergi ke sini di samping taman Kulim Hi Tech. Bolehlah lakukan aktiviti riadah di sini.

#4 Puncak Gunung Bintang

Kalau nak rasa adventure tu, boleh ke Puncak Gunung Bintang. Di sini anda dapat melihat keindahan bandar Kulim dari puncak Gunung. Nasihat saya, kalau nak cuba daki gunung ini, beli dulu kelengkapan di Lazada. Lebih mudah kalau anda pergi ke sini dengan peralatan yang lengkap.

#5 Gunung Bungsu

Pun antara tempat yang menarik yang anda boleh pergi. Banyak aktiviti yang anda boleh lakukan di sini.

#6 Restoren Nasi Ayam Periuk Besar

Antara tempat menarik yang ada di sini ataupun tempat makan menarik adalah di Restoren Nasi Ayam Periuk Besar. Ada bermacam nasi ayam di jual di sini dan memang sedap. Kalau anda berkesempatan untuk ke sini, cuba singgah ke kedai makan ini dan nikmati makanan yang sedap di sini.

Jom Ke Kulim

Bagi anda yang sedang merancang percutian untuk ke Kulim, saya memang rekemen tempat-tempat yang saya senaraikan di sini. Untuk menjadikan percutian anda sesuatu yang menarik, saya rekemen anda juga untuk menginap di Kulim. Memang berbaloi lagipun dengan adanya Trivago ini, memang berbaloi untuk anda pergi ke Kulim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *