Top 10 Tempat Menarik di Batu Pahat

Kali ini tibalah masa untuk saya berikan review berkenaan dengan senarai hotel di Batu Pahat dan tempat yang menarik yang merupakan satu tempat yang menarik untuk di kungjungi di Malaysia. Batu Pahat terkenal dengan perlbagai tempat yang pastinya menjadi daya tarikan di Malaysia. Di lengkapi dengan pelbagai kemudahan seperti universiti, hospital, sekolah, shopping mall dan lain-lain menjadikan penginapan di sini sesuatu yang boleh membuatkan anda teruja.

Penginapan di hotel bajet

Bagi mereka yang mencari hotel di kawasan sekitar Batu Pahat, sama ada anda datang ke sini atas tujuan untuk temuduga, out station atau lain-lain perkara lagi, saya cadangkan anda menginap di Crystal Inn Hotel. KLIK SINI untuk melihat harga terkini Crystal Inn. Merupakan salah satu hotel yang baik yang ada di daerah ini, Johor dan terletak di Pusat Bandar. Pergi ke sini jika anda ingin menginap di tempat ini atau boleh terus pilih senarai hotel yang ada di Trivago.com. Nyatakan tarikh dan destinasi, Trivago akan filter siap-siap hotel terbaik di lokasi dan tarikh yang anda cari.

summit signature

Hotel ini hotel baru yang terletak di atas shopping mall, harga pun murah dan kemudahan terbaik. Boleh ke sini jika anda menginap di sini.

Boleh lihat di sini untuk senarai 10 Hotel terbaik di Batu Pahat. Trivago dah filter siap-siap hotel terbaik berdasarkan kepada tarikh dan tempat yang anda ingin tuju. Memang menjimatkan dan terbaik.

Hotel atau Homestay berdekatan dengan Universiti Tun Hussein Onn (UTHM)

Disebabkan oleh beberapa sebab, saya lebih prefer untuk menginap di Hotel dan book melalui Trivago berbanding dengan menginap di Homestay kerana pernah terjadi, booking saya tidak direkodkan. Oleh yang demikian, saya tidak galakkan anda book terus direct ke owner hotel atau pemilik homestay, pastinya book melalui laman seperti Trivago lebih selamat dan meyakinkan. Paling kurang anda ada bukti hitam putih.

Tempat Menarik di Batu Pahat

Alang-alang anda berada di sini, saya rekemen untuk anda pergi ke Pantai Minyak Beku. Merupakan pantai yang cantik dan bolehlah bersantai bersama keluarga di sini.

Di sini juga ada banyak shopping mall yang bagus-bagus seperti BP Mall yang berada berdekatan dengan UTHM, Jusco, Tesco, The Summit dan lain-lain lagi. Jika anda berada di daerah ini, cubalah untuk ke shopping mall di sini.

Selain itu juga, berdekatan dengan tempat-tempat penting pendidikan seperti UTHM, Sekolah-sekolah berasrama yang lain dan lain-lain sekolah berprestij seperti MRSM BP. Jika anda menghantar anak anda ke sekolah-sekolah ini, saya galakkan anda menginap di Hotel Crystal Inn INI, salah satu pilihan yang baik.

Tempat ini juga mempunyai banyak kemudahan seperti hospital, seperti Hospital Batu Pahat, Hospital Pantai dan lain-lain hospital yang berprestij lain. Jika anda ingin mencari penginapan disekitar hospital pun tak ada masalah.

Untuk tempat makanan menarik, kami cadangkan 2 tempat ini untuk anda pergi dan rasai sendiri keenakan makanan di Batu Pahat. Yang pertama adalah Restoran Kari Kambing 40 Hari yang kami berikan review kami di SINI. Kedua adalah Mee Racun yang memang terkenal dengan kesedapannya. Boleh cuba sendiri menu ini.

Untuk melakukan aktiviti rekreasi yang menarik, kenapa tidak anda cuba panjat Bukit Soga. Bukit ini tidaklah tinggi tetapi adalah antara tarikan unik di sini. Anda boleh memanjat ke puncak bukit untuk melihat pemandangan menarik bandar ini dan pemandangan laut yang ada. Boleh cuba terutama kalau anda tidak tahu berkenaan dengan tempat ini.

Begitulah banyak tempat menarik di sini untuk anda lawati. Apapun jika anda datang ke Batu Pahat, jangan lepaskan peluang melawat tempat-tempat menarik yang saya cadangkan tadi ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *