Barang Keperluan Untuk Melancong

Item-item yang saya senaraikan ini adalah item wajib dan barang keperluan untuk melancong bagi seseorang yang kerap travel atau melancong ke dalam dan luar negara. Jika anda mempunyai kesemua item ini, ianya akan memudahkan anda untuk melancong dan berjalan walau ke mana anda akan pergi.

Luggage

Samsonite-Blue-Luggage

 

Luggage akan memudahkan anda untuk berjalan ke mana anda ingin pergi. Tempat menyimpan barang-barang keperluan juga barang-barang yang penting di dalamnya. Sangat penting, jika anda tiada lagi luggage boleh dapatkan di SINI. Biasanya harga luggage di Lazada lebih murah berbanding di kedai-kedai luar.
Backpacker bag

backpacker bag

Jenama pilihan saya untuk backpacked adalah North Face ataupun Deuter. Anda boleh memilih ruangan yang ada. Kena ada satu untuk memudahkan anda travel ke mana-mana tempat terutama tempat seperti camping site, memanjat gunung dan lain-lain lagi. Boleh lihat di sini untuk pelbagai pilihan.

Universal Travel Adapter

Universal_Travel_Pug_Adapter_Travel_Adapter

Plug ini universal, sangat perlu jika anda travel atau melancong ke luar negara. Dengan Travel Adapter INI anda dapat cas peralatan elektrik anda walaupun berbeza voltan di sesuatu tempat. Jika destinasi perlancongan anda adalah di dalam negara, tidak perlu plug ini.

Power Bank

power bank

Antara item yang perlu ada jika anda sering travel, mana kita tau bateri akan mati tengah jalan ketika menggunakan Waze. Ada banyak pilihan power bank di luar sana dan special diskaun DI SINI.

Car Charger

car charger

Nak cas telefon anda on the go, pun boleh. Ada bagus, tak ada pun tak jadi masalah. Jika sudah ada power bank, item ini tiada pun tak jadi masalah. Saya rekemen car Charger INI.

Handphone Nokia

Dah kenapa dengan handphone Nokia? Handphone nokia basic sangat penting di saat kecemasan terutama jika anda melakukan sukan ekstream. Mintak dijauhkan apabila tersesat, tetapi handphone nokia yang basic inilah yang menyelamatkan nyawa seseorang apabila smartphone sudah kehabisan bateri. Handphone Nokia ini boleh hidup sehingga 7 hari tanpa cas. Kalau anda kerap melakukan sukan ekstream, dapatkan phone ini di SINI.

Sleeping Bag

Ya, sleeping bag, kalau percutian anda ke hotel mungkin anda tidak perlukan sleeping bag ini, tetapi jika percutian anda ke dalam hutan, sleeping bag ini sangat penting. Boleh dapatkas sleeping bag di SINI.

Travel Cooker

Jika anda kerap travel, boleh consider travel cooker ini. Keran banyak hotel tidak menyediakan dapur gas sendiri. Dengan travel cooker ini, anda boleh masak sendiri makanan anda. Memang memudahkan dan menjimatkan. Lihat SINI untuk maklumat lanjut.

Ini adalah senarai barangan keperluan untuk melancong yang penting untuk anda. Dapatkan semua barangan ini sebelum anda memulakan perjalanan anda ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *