asukavi

Sabah memang mempunyai daya tarikan yang tersendiri dan antara destinasi terbaik yang anda boleh pergi kalau anda nak melancong di Malaysia. Nasihat kami, sebelum anda pergi melancong ke luar negara yang memakan belanja yang mahal tu, baik anda pergi dahulu ke destinasi yang menarik yang ada di Malaysia. Semestinya adalah Sabah yang merupakan antara tarikan […]

Kudat merupakan antara tempat yang unik yang ada di Sabah. Khusus untuk anda pada kali ini, kami ingin memberikan beberapa info berkenaan dengan tempat menarik di Kudat yang merupakan antara tempat yang anda boleh pergi untuk bercuti dan melancong. Alang-alang travel tu, bolehlah pergi ke sini dan lihat sendiri apa yang menarik di Kudat, Sabah […]

Hai semua , okay sape yang ada baca artikel saya yang sebelum ini saya ada bincangkan dengan ada tentang 5 tempat menarik di Kota Kinabalu. Okay tapi tu hari tu lah hari ni kita akan bincangkan mengenai 5 tempat makan yang wajib anda makan ketika di Kota Kinabalu. Orang kata rugilah kalau kita pergi negeri […]

Kalau anda sedang berada di Shah Alam dan inginkan menu istimewa Nasi Arab, berikut adalah antara beberapa pilihan yang anda boleh dapatkan pada harga yang terbaik dan murah. Pada saya, pengunjung bukan mahukan yang murah, tetapi berbaloi dan kena dengan harganya. Kalau berkunjung ke Shah Alam ini, memang wajib pekena Nasi Arab Shah Alam ini. […]

“arggh stressnya! Apa tempat menarik yang best untuk pergi kat Sabah ni, Terutama Kota Kinabalu!” Dalam era sekarang tidak dinafikan semua orang pasti menghadapi masaalah. Dan setiap masaalah yang dihadapi setiap orang adalah berbeza dan tidak sama. Masaalah ini adalah tanda Allah untuk mengingatkan kita kepadanya, dengan siapa lagi yang kita boleh mohon jika kita […]

,

Waktu solat adalah perkara yang penting yang anda perlu ambil kira sebelum menjalankan pelbagai aktiviti sama ada aktiviti indoor, outdoor ataupun kerja anda seharian. Solat merupakan rukun Islam yang wajib diimani oleh setiap muslim tanpa mengira bangsa dan warna kulit. Semua orang adalah sama di sisi Allah yang maha esa. Boleh tengok pilihan waktu solat […]

Selain daripada menu di Restoren Kari Kambing 40 hari, antara tarikan menarik yang ada di Batu Pahat adalah Mee Racun Batu Pahat. Dengan nama pun dah gerun kan! Takut apa la jadi bila kita makan nanti. Untuk pengetahuan anda, apa yang unik dan menarik yang ada di Batu Pahat adalah menu ini! Kalau anda sampai […]

Kali ini kami ingin berikan review berkenaan dengan Restoran Kari Kambing 40 Hari yang semakin hari semakin mendapat tempat dan merupakan antara tempat yang penuh dengan pengunjung. Ianya merupakan antara daya tarikan terbaru di Batu Pahat, Parit Raja, Air Hitam dan Yong Peng. Lokasinya memang boleh di akses melalui 4 tempat ini dan kali ini […]

Assalamualaikum dan haloooo Masih rasa teruja untuk mengetahu destinasi pelancongan yang bakal yang saya kongsikan? Jika YA jom terus baca dan scroll ke bawah sampai habis okey? Orait seperti saya janjikan dipage yang lepas, kali ni saya akan share lokasi yang patut korang pergi dan kunjungi. Tempat apa tu? Jom Ke Kita Ke Tawau gaiss. […]

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca sekalian.. Seperti yang dijanjikan di page sebelum ini, saya akan tunaikan perkongsian tempat lain yang sangat menarik di Sabah. Di mana tu? Sabar. Kalau ingin tahu destinasi seterusnya, pastikan korang stay di blog ini dan terus scroll page ni sampai habis. Okey ke okey? 5 tempat yang perlu lawati di […]