asukavi

Hai semua , okay sape yang ada baca artikel saya yang sebelum ini saya ada bincangkan dengan ada tentang 5 tempat menarik di Kota Kinabalu. Okay tapi tu hari tu lah hari ni kita akan bincangkan mengenai 5 tempat makan yang wajib anda makan ketika di Kota Kinabalu. Orang kata rugilah kalau kita pergi negeri […]

Kalau anda sedang berada di Shah Alam dan inginkan menu istimewa Nasi Arab, berikut adalah antara beberapa pilihan yang anda boleh dapatkan pada harga yang terbaik dan murah. Pada saya, pengunjung bukan mahukan yang murah, tetapi berbaloi dan kena dengan harganya. Kalau berkunjung ke Shah Alam ini, memang wajib pekena Nasi Arab Shah Alam ini. […]

“arggh stressnya! Apa tempat menarik yang best untuk pergi kat Sabah ni, Terutama Kota Kinabalu!” Dalam era sekarang tidak dinafikan semua orang pasti menghadapi masaalah. Dan setiap masaalah yang dihadapi setiap orang adalah berbeza dan tidak sama. Masaalah ini adalah tanda Allah untuk mengingatkan kita kepadanya, dengan siapa lagi yang kita boleh mohon jika kita […]

,

Waktu solat adalah perkara yang penting yang anda perlu ambil kira sebelum menjalankan pelbagai aktiviti sama ada aktiviti indoor, outdoor ataupun kerja anda seharian. Solat merupakan rukun Islam yang wajib diimani oleh setiap muslim tanpa mengira bangsa dan warna kulit. Semua orang adalah sama di sisi Allah yang maha esa. Boleh tengok pilihan waktu solat […]

Selain daripada menu di Restoren Kari Kambing 40 hari, antara tarikan menarik yang ada di Batu Pahat adalah Mee Racun Batu Pahat. Dengan nama pun dah gerun kan! Takut apa la jadi bila kita makan nanti. Untuk pengetahuan anda, apa yang unik dan menarik yang ada di Batu Pahat adalah menu ini! Kalau anda sampai […]

Kali ini kami ingin berikan review berkenaan dengan Restoran Kari Kambing 40 Hari yang semakin hari semakin mendapat tempat dan merupakan antara tempat yang penuh dengan pengunjung. Ianya merupakan antara daya tarikan terbaru di Batu Pahat, Parit Raja, Air Hitam dan Yong Peng. Lokasinya memang boleh di akses melalui 4 tempat ini dan kali ini […]

Assalamualaikum dan haloooo Masih rasa teruja untuk mengetahu destinasi pelancongan yang bakal yang saya kongsikan? Jika YA jom terus baca dan scroll ke bawah sampai habis okey? Orait seperti saya janjikan dipage yang lepas, kali ni saya akan share lokasi yang patut korang pergi dan kunjungi. Tempat apa tu? Jom Ke Kita Ke Tawau gaiss. […]

Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca sekalian.. Seperti yang dijanjikan di page sebelum ini, saya akan tunaikan perkongsian tempat lain yang sangat menarik di Sabah. Di mana tu? Sabar. Kalau ingin tahu destinasi seterusnya, pastikan korang stay di blog ini dan terus scroll page ni sampai habis. Okey ke okey? 5 tempat yang perlu lawati di […]

Sebelum ni saya telah kongsikan tempat yang menarik di Sabah. Untuk kali ini seperti yang dijanjikan saya akan kongsikan 10 tempat menarik di Kundasang yang mesti korang lawati jika ke Kundasang, Ranau, Sabah. Sempena cuti sekolah pada bulan hujung tahun ni, pastilah ramai yang sudah plan untuk bercuti-cuti Malaysia kan dengan keluarga tersayang. Antara tempat […]

Tempat Menarik di Sabah Untuk di Lawati - 3 Destinasi Terbaik

Apa tempat menarik di Sabah yang korang tahu? Meh sini saya share tentang negeri Sabah di bawah Bayu sikit. Sabah sememangnya indah dengan muka bumi yang bergunung-ganang, berhutan mekar malah dikelilingi Laut Sulu di bahagian Timur Lautnya, Laut China Selatan di bahagian pantai baratnya dan Laut Celebes di selatan. Sabah memang terkenal diseluruh dunia dan […]